![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwgid0vXAP3YTPfw5p1Mpccfn4bzGdIentVyHePBji7oE8Yt2sf2PAsOe3I-VIn8FuRvNXF-TnQVzYVdTd3dANiO2HgPA7VClJQS6wGzI-glxOgWs_XPNT4BHVMDfjNfHskOQKpJwc77in/s1600/imagesCA8ZATW9.jpg)
De meningen over de standplaats zijn nogal verdeeld. De één zegt volle zon (zuiden dus) de ander alleen ochtendzon. Ik denk dat hij op beide plaatsen voldoet, maar misschien op termijn beter op de één dan op de ander. Hoewel hij bladverliezend is, wil ik hem toch hier vermelden omdat de takken wel groenblijvend zijn in de winter en, niet onbelangrijk, hij prachtig bloeit in de winter. In de winter en voorjaar is hij overdekt met prachtige gele bloemtjes, gelijk sterren. Hij verlangt een goede vochtdoorlatende grond en is geheel winterhard. Hij moet wel geleid en gesteund worden.
Hydrangea
Er zijn twee (klim)hortensia varianten die wel groen blijven. Het betreft hier de Hydrangea serratifolia en de H. seemannii. Deze krachtige klimmers groeien in de schaduw of halfschaduw of tegen bomen. Ze verlangen een matig vruchtbare grond, goed gedraineerd met veel toegevoegde compost. De koude winter- en lentewind kan wel schade toebrengen aan de Hortensia's. Snoeien aan het eind van de zomer als de klimmer nog in bloei staat. Snoei de plant dan terug tot iets binnen de toegemeten ruimte.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten