TUINWEETJES

TIPS OVER TUIN- EN KAMERPLANTEN

woensdag 3 oktober 2012

Zamioculcas




De zamioculcas, ook wel kamerpalm genoemd, is een razend populaire kamerplant die momenteel in tuincentra en supermarkten volop wordt aangeboden. 

 De woonplant van de maand september is een uiterst makkelijke plant die zelfs voor mensen, zonder ook maar een spat groen in de vingers, geen enkel probleem oplevert. Het geheim van deze plant is, dat hij gewoon met rust gelaten wil worden. Zet hem licht of donker, maakt niet uit. Geef hem veel water dan zullen de bladeren wat lichter worden. Geef hem zeer weinig water dan blijft hij ook probleemloos maanden in de kamer staan. Hij is erg decoratief en past in ieder interieur. Het blad, dat enigszins aan vetplanten doet denken, blijft glanzend en mooi, ook zonder sproeien of poetsen.

Tips voor de groene vingers


 









 
Heb je wel groene vingers en wil je toch meer uit de plant halen, dan zijn er uiteraard nog wel wat uitdagingen voor deze plant. De plant reageert namelijk spontaan op verpotten. Hoe groter de pot des te meer bladeren zich ontwikkelen. Zet je de plant op een lichte en zonnige plek, dan ontwikkelt de plant zelfs bloemen. De zamioculcas komt uit oost Afrika en is verwant aan de aronskelk. Na enige tijd ontwikkelen zich onderaan de plant kelkvormige bloemen. De plant produceert mannelijke en vrouwelijk bloemen. Aan de bladeren verschijnen ook na langere tijd een soort van broedknolletjes. Deze kunnen apart worden opgekweekt. Zelfs als de bladeren er verdort en dood uitzien, zijn de broedknolletjes vaak nog spring levend. Dus niet te snel weggooien.
 
Tot slot nog een kleine waarschuwing, maar niet onbelangrijk. Was je handen na het verpotten. De zamioculcas is namelijk behoorlijk giftig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten